Blog dotyková zařízení

Interaktivní dotykové displeje

Interaktivní dotykové displeje

Interaktivní dotykové displeje je obecné označení pro dotykové zařízení, která nějakým způsobem interagují s uživatelem pomocí dotyku prstem či pera na obrazovce. Podle toho, o jaké se jedná zařízení, je pak můžeme nazývat například dotykové monitory či dotykové televize. Používají se ve školách, firmách i domácnostech. V různých velikostech a úhlopříčkách.

Interaktivní displeje můžeme rozdělit na:
  • Velké interaktivní displeje: Tyto displeje jsou nejčastěji používány v komerčních nebo vzdělávacích prostředích a mají velkou obrazovku, obvykle větší než 50 palců. Jsou často používány jako digitální tabule nebo prezentace a umožňují uživatelům psát nebo kreslit přímo na obrazovce.
  • Stolní interaktivní displeje: Tyto displeje jsou menší než velké interaktivní displeje a jsou vhodné pro použití na stolním počítači nebo tabletu. Umožňují uživatelům kreslit, psát a pracovat s digitálními dokumenty pomocí stylusu nebo prstu.
  • Interaktivní displeje pro prezentace: Tyto displeje jsou obvykle menší než velké interaktivní displeje a jsou vhodné pro použití při prezentaci. Často obsahují vestavěné reproduktory a mohou být propojeny s počítačem nebo tabletem pomocí kabelu nebo bezdrátového připojení.
  • Informační kiosky: Tyto displeje jsou vhodné pro použití v obchodech, muzeích nebo na veřejných místech a umožňují uživatelům interagovat s digitálním obsahem. Mohou být propojeny s internetem.
Další výhodou interaktivních displejů je jejich schopnost zvýšit efektivitu spolupráce v pracovním prostředí. Tyto displeje lze totiž použít jako kolaborativní nástroje pro vytváření a sdílení nápadů a myšlenek. Umožňují také snadné sdílení informací mezi více uživateli, což může významně zlepšit produktivitu pracovního týmu. Interaktivní displeje také nabízejí velkou flexibilitu v používání. Tyto displeje mohou být použity v mnoha různých situacích, od klasického kancelářského prostředí až po vzdělávací instituce, konferenční sály nebo obchody. Mohou být použity jako digitální informační tabule, interaktivní prezentace nebo nástroj pro digitální zobrazování produktů.

Přihlášení k newsletteru

KONTAKTNÍ INFO
  • Miroslav Lipavský

    56961 Dolní Újezd 635

  • (+420) 722 454 067
    info@edutabtv.cz

PŘÍNOSY PRO VÁS
Uložit
Nastavit
Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejlepší zážitek z našeho webu. Pokud odmítnete používání souborů cookie, nedokážeme garantovat bechybnou funkci webu.
Povolit vše
Zakázat vše
Analytika
Statistika návštěvnosti a přizpůsobení obsahu
Google Analytics
Povolit
Zakázat
Ostatní
Analýza chování návštěvníků, optimalizace
Smartsupp
Povolit
Zakázat
Marketing
Soubor technik, jejichž předmětem je obchodní strategie a zejména studie trhu.
Facebook
Povolit
Zakázat
Funkční
betweendigital.com
Povolit
Zakázat